Trending Nieuws

Schrijf je gratis in voor een 4-jarig Computer Science programma

Schrijf je gratis in voor een 4-jarig Computer Science programma

Heb je ooit Computer Science willen studeren, maar wilde je niet de hoge kosten van collegegeld betalen? Nou, dan heb je veel geluk! Want er is een ongelooflijk open source curriculum genaamd OSSU (Open Source Society University), waarmee jij je geheel gratis kunt inschrijven voor het equivalent van een vierjarige Computer Science opleiding.

Wat houdt het OSSU Computer Science programma in?

OSSU Computer Science biedt een complete Engelstalige opleiding in computerwetenschappelijke concepten die fundamenteel zijn voor alle computer disciplines. Het curriculum is compleet ontworpen volgens de diplomavereisten van niet-gegradueerde Computer Science majors aan vooraanstaande universiteiten.

Het maakt gebruik van hoogwaardige cursussen van platforms zoals edX, Coursera en Udacity. Met lesmateriaal dat ook door professoren aan scholen als MIT, Harvard en Princeton wordt gebruikt.

De cursussen omvatten van alles, van programmeertalen, algoritmen en datastructuren tot besturingssystemen, computerarchitectuur en software-engineering. Nadat je aan de belangrijkste CS vereisten hebt voldaan, kun je ook geavanceerde keuzevakken kiezen om je in gebieden te specialiseren als softwaretesten, game theorie, lineaire algebra en meer.

Het beste van dit alles is dat al het cursusmateriaal compleet gratis online beschikbaar is en dat je het programma ook nog eens in je eigen tempo kunt voltooien. Hoewel het mogelijk is om al het lesmateriaal in 2 jaar af te ronden (als je ongeveer 20 uur per week studeert), kun je dit compleet naar eigen wens op basis van je eigen tijdschema aanpassen.

Je wordt bovendien lid van een wereldwijde community van onafhankelijke studenten die elkaar allemaal ondersteunen.

De OSSU Computer Science leerplan vereisten

Deze computerwetenschappen curriculum heeft voor de verschillende leerfasen de volgende minimale vereisten:

Core CS. De studenten moeten een wiskunde achtergrond op middelbare schoolniveau hebben, waaronder algebra, meetkunde en pre-calculus.

Geavanceerde CS. De studenten kunnen enkel geavanceerde CS keuzevakken kiezen nadat ze eerst alle vereiste cursussen in de Core CS sectie hebben afgerond.

Geavanceerde systemen: Elke student die zich graag in de keuzevakken Geavanceerde systemen wil specialiseren, moet eerder minimaal één basiscursus natuurkunde op de middelbare school of een hogere opleiding hebben gevolgd.

Intro CS

De Intro CS sectie bevat cursussen op beginnersniveau om alle studenten die nieuw in de informaticasector zijn te helpen begrijpen of dit de juiste keuze voor hen is. Het behandelt niet alleen een inleiding in programmeren om zo de basisconcepten van coderen aan te leren. Maar ook een inleiding in computer science om de studenten inzicht te geven in de rol van berekeningen bij het oplossen van problemen.

Core CS

De Core CS sectie bevat alle cursussen die gelijkwaardig zijn aan de eerste 3 jaar van een universitaire graad in Computer Science. Het bouwt een sterke basis op essentiële gebieden zoals:

Core programmering. Omvat talen, testen, ontwerppatronen, architectuur, enzovoort.

Core wiskunde. Bouw de wiskundige volwassenheid op die nodig is voor datastructuren, algoritmen, et cetera.

CS tools. Introduceert veelgebruikte tools voor taken zoals versiebeheer, shell-scripting, enzovoort.

Core systemen. Behandelt besturingssystemen, netwerken, compilatie en computerarchitectuur.

Core theorie. Fundamentele theoretische concepten zoals algoritmen, NP-volledigheid, et cetera.

Core beveiliging. Veilige codering, cryptografie en kwetsbaarheden.

Core toepassingen. Databases, machinaal leren, computer graphics, enzovoort.

Core ethiek. Onderzoekt de ethische implicaties van technologie in de samenleving.

Geavanceerde CS

Na het voltooien van alle vereiste Core CS cursussen moeten de studenten, op basis van hun interesses en beoogde vakgebied, aanvullende Advanced CS cursussen uitkiezen.

Geavanceerd programmeren. Behandelt onderwerpen als debugging, parallel computing, UML, software-architectuur, compilers, functioneel programmeren met Haskell en meer.

Geavanceerde systemen. Gaat dieper in op digitale logica, computerorganisatie, pipelining, parallelle verwerking, virtualisatie en andere computer concepten op een lager niveau.

Geavanceerde theorie. Omvat formele taaltheorie, Turing machines, berekenbaarheid, concurrency modellen, computationele geometrie, logica en game theorie.

Geavanceerde informatiebeveiliging. Biedt meer gespecialiseerde beveiliging kennis, zoals compliance, digitaal forensisch onderzoek, veilige ontwikkelingslevenscyclus en verificatie.

Geavanceerde wiskunde. Omvat lineaire algebra, numerieke methoden, formele logica, waarschijnlijkheidstheorie en andere belangrijke wiskundige grondslagen voor de informatica.

Het eindproject

Het eindproject vereist dat de studenten al hun lessen toepassen door iets nuttigs te bouwen. Dit levert een tastbaar bewijs van hun kennis en vaardigheden op. Zodat deze aan potentiële werkgevers getoond kunnen worden.

Het creëren van zo’n project ziet er niet alleen geweldig uit op je cv, maar valideert en versterkt ook jouw kennis. Je kunt hiervoor iets compleet nieuws vanaf de grond opbouwen of aan een bestaand open source project bijdragen dat hulp hard nodig heeft.

Voor wat meer begeleiding zijn er speciale gestructureerde cursus specialisaties die op projecten gericht zijn die je kunt nastreven. Denk hierbij onder meer aan full-stack ontwikkeling, data wetenschap, robotica, et cetera.

Wanneer je jouw laatste project voltooid hebt, dien dan al je informatie hierover in via een pull-request bij OSSU PROJECTS. Voeg dan ook de OSSU badge aan je project toe. Gebruik vervolgens de gebruikelijke community kanalen om je creatie aan jouw medestudenten bekend te maken.

De evaluatie ervan wordt vervolgens gedaan door middel van feedback van collega’s te krijgen. Het vindt ook plaats door jouw vaardigheden te tonen in plaats van traditionele beoordelingen. Het laat OSSU bovendien evalueren hoe goed het curriculum onafhankelijke leerlingen op echte prestaties voorbereidt.

Schrijf je gratis in voor een 4-jarig Computer Science programma conclusie

De OSSU Computer Science opleiding biedt een fantastische kans voor diegenen die, zonder de last van hoog collegegeld, in het studeren van informatica geïnteresseerd zijn. Met haar goed gestructureerde curriculum, dat alle fundamentele concepten van de informatica omvat, kan iedereen een uitgebreide opleiding op dit gebied volgen.

Dankzij de flexibiliteit van dit unieke Computer Science programma kun je compleet in je eigen tempo leren. Daardoor is het voor iedereen een toegankelijke optie, ongeacht hun tijdschema. Dus waarom nog wachten? Begin vandaag nog geheel gratis met je OSSU informatica opleiding!

Bron

PS. Let op! Dit programma geeft na voltooiing geen officieel diploma. Het is immers een autodidactisch curriculum gebaseerd op vrij beschikbare bronnen, waaronder video’s, code voorbeelden en quizzen.

De deelnemers ervan hoeven zich dus ook niet formeel in te schrijven. Want alle lesmaterialen en richtlijnen zijn via de aangewezen GitHub repository toegankelijk: https://github.com/ossu/computer-science

Dit programma is specifiek gestructureerd om een uitgebreide leerervaring te bieden. Dit is vergelijkbaar met een 4-jarige graad in Computer Science. Het is echter niet officieel en verleent dus ook geen academische accreditatie of erkenning door onderwijsinstellingen.