Trending Nieuws Crypto

De Bitcoin bull run begint: zal de Bitcoin prijs 100.000 euro bereiken?

De Bitcoin bull run begint: zal de Bitcoin prijs 100.000 euro bereiken?

Veel mensen hebben een hekel aan crypto. Er is zelfs een hele gemeenschap die hun dagen besteedt aan het afkeuren ervan als een smakeloze, energieverslindende oplichterij. Ze kunnen daarmee soms wel maar meestal geen punt mee hebben. Want vroeg of laat zullen zelfs de haters zich moeten verzoenen met het feit dat crypto absoluut een blijvertje is.

Sommige cryptoanalisten voorspellen dat Bitcoin (BTC), de vlaggenschip munt van de industrie, waarschijnlijk tegen het einde van het jaar door de 100.000 euro grens zal breken. Als dat vergezocht klinkt, bedenk dan goed dat BTC nu net de grens van 50.000 euro heeft overschreden en zo dus niet meer zo ver verwijderd is van het hoogste punt ooit van ongeveer 69.000 in 2021.

  

De Chinees Nieuwjaar rally en andere belangrijke impulsen

De laatste rally kreeg daarbij een extra impuls via een opleving veroorzaakt door het Chinees Nieuwjaar van 2024. Het werd echter vooral gedreven door een stroom van nieuwe liquiditeit uit Bitcoin ETF’s en de mogelijkheid van lagere Amerikaanse Fed rentetarieven in de komende maanden.

Dan is er daarnaast ook nog de naderende Bitcoin halving, waardoor het aanbod van nieuwe Bitcoins die elke dag weer gemined worden van 900 naar 450 zal dalen. Een kwestie van vraag en aanbod en zo.

Er is bovendien de Bitcoin geschiedenis, met de bewering van een vierjaarse cryptomarkt cyclus. Dit houdt in dat er ongeveer twee jaar lang niet veel gebeurt, gevolgd door een geleidelijke aanloop en vervolgens een gigantische opleving met daarna vaak een zeepbel die knapt. Om zo iedereen weer tot bezinning te breng.

Wat er in andere crypto cycli plaatsvond

De eerste cryptocyclus bereikte een hoogtepunt in 2013 toen Bitcoin een toen ondenkbare 1.200 euro bereikte, voordat het naar ongeveer 100 afgleed. Bij de tweede cyclus bereikte de Bitcoin in 2017 bijna 20.000 euro. Dit gevolgd door een hardhandig optreden van toezichthouders tegen ICO’s, waardoor de BTC prijs helemaal naar 3.000 euro zakte.

Vervolgens kwam de grote manie van 2021, waarin Bitcoin haar meest recente record aller tijden bereikte. Dit voordat de ineenstorting van het fraude imperium van Sam Bankman-Fried de koers naar 16.000 euro deed dalen. Je begrijpt het idee van de cycli nu waarschijnlijk wel…

Maar let ook op een belangrijk kenmerk van deze cycli: de bodemprijs voor Bitcoin daalt nooit in de buurt van de vorige, en elke recordprijs overtreft ruimschoots de vorige. Volgens deze logica is een BTC waarde van 100.000 euro volgens de crypto kenners niet slechts een mogelijkheid, maar vrijwel zeker!

  

De bull run volgens crypto-analist Michaël van de Poppe

Volgens de populaire crypto-analist Michaël van de Poppe zal de bevestigde macro bull cyclus van Bitcoin ook de eerdere rally’s overtreffen. Dit vooral vanwege de opmerkelijke acceptatie door institutionele beleggers en detailhandelaren.

De cryptoanalist verwacht daarnaast dat de huidige bull run zijn hoogtepunt tussen het derde en vierde kwartaal van 2025 zal bereiken, maar suggereerde dat de cyclus zich tot 2027 voort zou kunnen zetten.

Poppe benadrukte bovendien dat de gevestigde crypto cyclus van vier jaar met deze macro bull run zou kunnen eindigen, aangezien deze de intrede van institutionele beleggers markeert.

Wat de Bitcoin prijspiek voor deze bull cyclus betreft, benadrukte Poppe dat de vlaggenschip munt gemakkelijk behoorlijk zou kunnen stijgen en zelfs veel theorieën zou kunnen overtreffen naarmate er meer geld instromen worden geregistreerd.

De cryptoanalist drong ondertussen ook bij investeerders op aan om absoluut meer Bitcoins aan hun portfolio toe te voegen. Dit zonder zich op de waarderingen van de Amerikaanse dollar te concentreren. Finst, de goedkoopste crypto uitwisseling van Nederland, biedt hiervoor de perfecte oplossing.

Betekent dit dat het absoluut zeker is dat Bitcoin tegen het einde van het jaar de 100.000 euro grens zal bereiken? Natuurlijk niet. Maar vraag eens bij jezelf af: als je 50 euro zou wedden op de vraag of Bitcoin wel of niet boven dit getal zal uitkomen, zou je dan de boven- of de ondergrens pakken?

  

Bron1 & Bron2