Gadgets Reviews AV Tech

De beste hoofdtelefoons met ruisonderdrukking van 2023

De beste hoofdtelefoons met ruisonderdrukking van 2023

Draadloze hoofdtelefoons met ruisonderdrukking zijn tegenwoordig ultra populair. Ze beschikken over krachtige processors en speciale microfoons die samen tegengestelde geluidsgolven genereren (ook wel antifasen genoemd) die de geluiden om je heen opheffen. Het resultaat hiervan is dat je enkel de muziek hoort en niet de tv van jouw appartement, het lunchgesprek van je collega’s of het doffe geroezemoes van een vliegtuig.

Het is 2023 en er zijn nu zeer veel hoofdtelefoons met ruisonderdrukking om uit te kiezen. Bose en Sony zijn waarschijnlijk de bekendste makers. Maar vrijwel elk ander audio- en techbedrijf biedt zijn eigen modellen aan.

Als je op zoek bent naar een topkwaliteit hoofdtelefoon met ruisonderdrukking, dan kun je verwachten dat je voor de allerbeste uitvoeringen minimaal 300 euro kwijt bent. Je kunt natuurlijk ook veel meer of minder uitgeven.

Hieronder vind je de belangrijkste eigenschappen waar je op moet letten bij de aanschaf van een hoofdtelefoon met ruisonderdrukking.

Actieve ruisonderdrukking

Niet elke hoofdtelefoon met actieve ruisonderdrukking heeft dezelfde ruisonderdrukking kracht. De beste, meestal gemaakt door Sony of Bose, hebben superieure processors en ingebouwde microfoons. Zo kunnen ze ongewenste omgevingsgeluiden identificeren en vervolgens tegengestelde geluidsgolven creëren om ze effectief te elimineren.

Geluidskwaliteit

Het belangrijkste bij elke hoofdtelefoon is hoe ze klinken. De beste koptelefoons klinken bijzonder levend. Ze leveren heldere zangstemmen, een krachtige bas en een breed geluidsbeeld, zodat je echt het gevoel hebt dat je de muziek live beleeft.

Het probleem is echter dat actieve ruisonderdrukking niet goed voor de geluidskwaliteit is. Want de extra frequenties die gecreëerd worden om omgevingsgeluiden te onderdrukken, werken ook tegen de frequenties van de muziek. Hoogwaardige hoofdtelefoons met ruisonderdrukking kunnen echter geweldig klinken en tegelijkertijd de perfecte rust creëren die jij met de ruisonderdrukking functie wilt.

Belkwaliteit

Het is een realiteit dat mensen voor meer dan alleen het luisteren naar muziek een koptelefoon dragen. Ze nemen veelal ook telefoontjes aan. Veel fabrikanten hebben nu extra microfoons in hun hoofdtelefoons gestopt, zodat jouw stem lekker helder tijdens oproepen klinkt.

De meest recente hoofdtelefoons van Bose en Sony zijn ook met technologieën geïntegreerd die stemmen om jou heen onderdrukken, zodat er geen ongewenst achtergrond gebabbel is terwijl je in gesprek bent.

Premium eigenschappen

Er kunnen een heleboel extra functies zijn waarnaar je op zoek wilt gaan in een koptelefoon. Dit komt allemaal neer op een persoonlijke voorkeur. Wil je bijvoorbeeld een uitvoering met knoppen of veegbewegingen voor het afspelen/pauzeren en een volumeregeling? Of wil je graag een exemplaar dat snel opladen ondersteunt? Of misschien eentje dat met een eigen app geleverd wordt waarmee je de EQ-instellingen kunt aanpassen?

Dit is een lijst van (enkele van) de beste hoofdtelefoons met ruisonderdrukking van 2023:

Sony WH-1000XM5 – De allerbeste keuze

De Sony WH-1000XM5 is een nieuwe en verbeterde versie van de veelgeprezen WH-1000XM4 hoofdtelefoon. De WH-1000XM5 heeft een nieuw lichtgewicht ontwerp met grotere oorschelpen, zodat ze nu nog comfortabeler zijn.

Het heeft ook een extra processor die het helpt een nog sterkere actieve ruisonderdrukking te leveren. Iets wat vooral voor de midden tot hoge frequenties geldt. En het bevat twee keer zoveel ingebouwde microfoons, dus is het ook aanzienlijk beter voor het voeren van telefoongesprekken.

https://www.youtube.com/watch?v=2EmFATpRfnI

Apple AirPods Max – De beste voor iPhone gebruikers

De eerste over-ear koptelefoon van Apple is een bijzonder luxe exemplaar. De oorschelpen ervan zijn volledig van roestvrij staal gemaakt en voelen en zien er dus erg goed uit. Het is daardoor wel zwaarder dan de meeste alternatieven.

De geluidskwaliteit en het ruisonderdrukkende vermogen van de AirPods Max zijn beide uitstekend, waardoor het gemakkelijk tot de beste ruisonderdrukkende hoofdtelefoons behoort die je kunt kopen.

Het bevat bovendien de H1 chip van Apple, waardoor het dezelfde functies als de AirPods Pro heeft. Zoals een transparantiemodus, ondersteuning voor ruimtelijke audio en Dolby Atmos, en een vereenvoudigde iPhone koppeling.

Sennheiser HD 450BT – De beste budget optie

De HD 450BT is Sennheiser’s eerste echte goedkope ruisonderdrukkende hoofdtelefoon. Het kost ongeveer de helft als Sennheiser’s vlaggenschip model: de Momentum 4 Wireless. Maar biedt voor die prijs veel van dezelfde geluidskwaliteit en functies.

Het belangrijkste verschil is in dit geval de bouwkwaliteit. Je kunt als je het wilt een nog goedkopere noise-cancelling koptelefoon kopen, maar geen enkele heeft dezelfde geluidskwaliteit en ruisonderdrukkende vaardigheden als die van de Sennheisers!

Beats Studio Pro – Het beste AirPods Max alternatief

De Beats Studio Pro, die nog maar net geïntroduceerd is, is in wezen een budgetvriendelijker alternatief voor de AirPods Max van Apple. De twee koptelefoons delen veel van dezelfde functies (dat komt omdat Apple de eigenaar van Beats is), zoals de snelle iPhone koppeling, een handsfree ‘Hey Siri’ functie en de ondersteuning voor Apple’s ‘Zoek mijn’ netwerk.

Het ondersteunt ook ruimtelijke audio met een dynamische head-tracking, net zoals de AirPods Max. Deze Studio Pro is aanzienlijk goedkoper en lichter (lees: comfortabeler) en het werkt beter met Android toestellen samen. Het kan bovendien als een bedrade hoofdtelefoon dienst doen via de 3,5 mm of USB-C aansluitingen. Waarvan de laatste zelfs lossless audio kan afspelen!

Bose Quiet Comfort 45

De Bose QuietComfort 45 is in wezen een nieuwere en betere versie van de populaire QuietComfort 35 II. Het behoudt het lichte gewicht en super comfortabele ontwerp van de voorganger. Maar Bose verbeterde de mogelijkheden voor ruisonderdrukking en gaf het ook nieuwe functies zoals het (snel) opladen via USB-C plus een langere batterijduur.

Het is qua geluidskwaliteit en ruisonderdrukking niet echt te vergelijken met de duurdere Headphones 700 van het bedrijf.

Bowers & Wilkins PX7 S2

De Bowers & Wilkins PX7 S2 is de opvolger van de eerder uitgebrachte PX7. Ondanks dat ze redelijk op elkaar lijken, heeft B&W het van binnen volledig vernieuwd om de geluidskwaliteit en ruisonderdrukking ervan te verbeteren.

Deze hoofdtelefoon is ook lichter en kleiner, maar nog steeds super comfortabel om te dragen. Je kunt dit model in het zwart, blauw en grijs aanschaffen. De Bowers & Wilkins PX8 is een luxere en iets betere versie van de PX7 S2.

https://www.youtube.com/watch?v=b_4JevhYHLA

Bose Headphones 700

De Headphones 700 is het vlaggenschip van Bose als het om ruisonderdrukkende hoofdtelefoons gaat. Het heeft een aantal moderne functies die de oudere QuietComfort 35 Series II niet had. Waaronder een nieuwe transparantiemodus, aanpasbare ruisonderdrukking, veegbewegingen voor het afspelen, en het opladen via USB-C.

Afgezien van het volledig nieuwe ontwerp, is de grootste upgrade een array met maar liefst zes microfoons waarmee de Headphones 700 zeker één van de beste ruisonderdrukkende hoofdtelefoons voor telefoon- of videogesprekken is.

Sony WH-CH720N

De Sony WH-CH720N is in wezen een goedkopere draadloze hoofdtelefoon met ruisonderdrukking dan het vlaggenschip van het bedrijf: de WH-1000XM5. Verwacht echter niet hetzelfde niveau van geluidskwaliteit of ruisonderdrukking als bij de WH-1000XM5.

De WH-CH720N werkt daarentegen op vrijwel dezelfde manier en het ondersteunt ook veel van dezelfde functies, waaronder Quick Attention en Speak-To-Chat. Het heeft bovendien een ongelooflijke batterijduur van 36 uur!

Sennheiser Momentum 4 Wireless

De Momentum 4 Wireless is het huidige vlaggenschip van Sennheiser met ruisonderdrukking. Het wijkt behoorlijk van de Momentum 3 Wireless af omdat het een volledig nieuw en licht van gewicht ontwerp heeft gekregen. Een meer gestroomlijnd design die extra comfort biedt.

Sennheiser heeft daarnaast de geluidskwaliteit en ruisonderdrukking drastisch verbeterd. Met een batterijduur tot wel 60 uur is dit de beste batterijduur die je in dit type draadloze hoofdtelefoons kunt vinden! Het enige echte nadeel van dit nieuwe ontwerp is, dat Sennheiser de fysieke knoppen door capacitieve bedieningselementen heeft vervangen.

Bron1 & bron2