Tech Hardware Reviews

AnkerMake M5 & M5C 3D-printer recensie

AnkerMake M5 & M5C 3D-printer recensie

De AnkerMake M5 & M5C 3D-printers zijn een doorbraak in de wereld van 3D-printen en bieden een naadloze mix van prestaties, betrouwbaarheid en betaalbaarheid. Deze veelzijdige machines beschikken over een gebruiksvriendelijke interface, waardoor ze perfect zijn voor zowel beginners als ervaren gebruikers.

Ankermate M5

De AnkerMake M5 heeft een strak, minimalistisch ontwerp met een stevig metalen frame dat voor duurzaamheid en stabiliteit zorgt tijdens het printproces. Dankzij het compacte formaat past het perfect in elke werkruimte.

Dit terwijl de gesloten bouwkamer een constante temperatuur handhaaft, het mogelijke kromtrekken vermindert en de printkwaliteit verbetert. Het bouwvolume van de printer van 220 x 220 x 250 mm maakt de creatie van een breed scala aan objecten mogelijk, van kleine snuisterijen tot de iets grotere, meer ingewikkelde projecten.

Eén van de opvallende kenmerken van de AnkerMake M5 is de gebruiksvriendelijke bedieningsinterface. Het ingebouwde 3,5 inch kleurentouchscreen biedt een makkelijke toegang tot essentiële functies. Waardoor het eenvoudig is om door menu’s te navigeren en de voortgang van je 3D prints te volgen.

Het biedt bovendien biedt meerdere connectiviteitsopties, waaronder USB, SD-kaart en WiFi, zodat je gemakkelijk vanaf verschillende bronnen kunt printen.

Deze Ankermate M5 levert enkele van de hoogste printsnelheden van 3D-printers onder de 1.000 euro. Het verwerkt het PLA+ filament immers 250 mm/sec, wat 5 keer sneller is dan het aanbevolen gemiddelde van 50 mm/sec.

En een ander bijzonder interessant kenmerk is de ingebouwde HD-camera voor live monitoring, waarmee je unieke timelapse-opnamen kan maken! Voor € 699 biedt de AnkerMake M5 veel waar voor zijn geld!

Ankermate M5C

De AnkerMake M5C is met een aanschafprijs van € 449 een meer betaalbare M5 die iets kleiner en net zo snel is. Het laat echter enkele slimme functies achterwege ten gunste van het 3D-printen op iets hogere temperaturen (300 °C ten opzichte van 260 °C).

Net als de M5 beschikt de M5C over een automatische 49-punts bednivellering, een filamentsensor, stroomuitvalherstel waarvan AnkerMake zegt dat onderbroken afdrukken automatisch kunnen worden hervat, en een PEI magnetische flexibele bouwplaat waarmee gebruikers afdrukken gemakkelijker kunnen verwijderen.

Afgezien van het kleinere formaat, lijkt het verschil tussen beide Ankermate 3D-printers neer te komen op het ontbreken van de ‘slimme’ functies van de M5. Zoals de AI herkenning, videostreaming en de optie van het maken van time-lapse video’s. En in plaats van het touchscreen moeten gebruikers de M5C nu via WiFi of Bluetooth bedienen op de AnkerMake app of AnkerMake Slicer.

De werking van de AnkerMake M5 & M5C 3D-printers

De AnkerMake M5 & M5C 3D-printers zijn opmerkelijke machines die niet alleen hoge kwaliteit prints leveren, maar tegelijkertijd ook toegankelijk blijven voor gebruikers van alle niveaus. De gebruiksvriendelijke bedieningsinterface plus compatibiliteit met verschillende filamenten en uiterst betrouwbare prestaties maken het een uitstekende keuze voor iedereen die de wereld van 3D-printen wil verkennen.

Deze AnkerMake 3D-printers zijn compatibel met populaire slicing software zoals Cura, Simplify3D en PrusaSlice. En bieden hun gebruikers een scala aan opties om hun 3D-modellen voor het afdrukken voor te bereiden. De printers ondersteunen ook het standaard G-code bestandsformaat, waardoor er een compatibiliteit met een breed scala aan 3D-modelleringsprogramma’s wordt gegarandeerd.

Maar om deze 3D-printers te kunnen bedienen, is absolut de AnkerMake app en de bijbehorende AnkerMake slicer vereist. De app is beschikbaar voor Android en iOS en het slicing programma voor Windows en MacOS.

AnkerMake M5 & M5C 3D-printer recensie conclusie

Of je nu een hobbyist of professional bent, de AnkerMake M5 en M5C 3D-printers zijn een investering die ongetwijfeld jouw creatieve inspanningen zal verbeteren en eindeloze mogelijkheden voor innovatie zal bieden!

Bron1 & bron2

PS. Lees voor meer informatie over twee low budget 3D-printers onze Easythreed Nano en Gembird Gemma recensie.