Gadgets AV Tech

Akai MPC Key 37 synthesizer workstation mini recensie

Akai MPC Key 37 synthesizer workstation mini recensie

Akai Pro lanceerde in juni 2022 de MPC Key 61, een werkstation dat hun populaire hardware sampling platform met een toetsenbordcombineert. Het bedrijf heeft eerder dit jaar de line-up met de MPC Key 37 uitgebreid, die veel van dezelfde functionaliteit in een behoorlijk compactere footprint verpakt.

Deze toevoeging aan het assortiment is een standalone apparaat, die over dezelfde multi-core processing beschikt die ook in de MPC X SE en MPC Key 61 gebruikt wordt. Het biedt met zijn 2GB RAM en 32GB interne opslagruimte nauwkeurige sample chopping en trimming tools.

Zijn 37 full-size keyboard wordt vergezeld door 16 velocity-gevoelige RGB backlit pads die een polyfone aftertouch bieden. Dit levert een authentieke MPC ervaring op met een schat aan expressieve controlemogelijkheden. Het bevat bovendien een zeven inch hoge resolutie multi-touch display.

De MPC Key 37 is perfect voor efficiënte beatmakers

De moderne muziekproductie is nu een stuk toegankelijk geworden voor de massa, waardoor talloze artiesten deze scene konden betreden. Als gevolg daarvan zijn er veel plugin en hardware bedrijven ontstaan ​​om te voldoen aan de vraag naar toeters en bellen die deze opkomende muziekmarkten verwachten.

Toch begrijpt een aanzienlijk deel van deze community, die al lang genoeg bestaat, dat de meeste van deze flitsende nieuwe apparaten en plugins je vermogen om betere beats te maken of betere nummers te schrijven niet (altijd) verbeteren.

Dit is de reden waarom veel oudere generaties beatmakers de laatste productie trends omzeilen en ervoor kiezen om hun toolkit minimaal en hun workflow efficiënt te houden. Dit hoef je echter zeker niet te doen met deze uiterst doelmatige Akai MPC Key 37!

Wat is het grote voordeel van de MPC Key 37?

Het merk Akai Professional is immers al tientallen jaren koploper in enkele van de belangrijkste technologische ontwikkelingen op het gebied van muziekproductie, hiphop en beatmaking. Het heeft daarnaast zelfs zijn tenen in de wortels van elektronische muziek gestoken.

De MPC serie bracht eind jaren 80 een revolutie teweeg in de muziekproductie door een combinatie van sampling, sequencing en beatmaking in één apparaat te bieden. Deze innovatie bracht geheel nieuwe genres met zich mee en doorbrak enkele van de belangrijkste plafonds van creativiteit, waardoor er behoorlijk complexe composities konden worden gemaakt zonder dat er hiervoor uitgebreide studio-apparatuur nodig was.

De MPC Key 37 bouwt voort op de rijke erfenis van zijn voorgangers, zoals de iconische MPC60 en MPC3000, die zeer functioneel waren in het vormgeven van de geluiden van de bovenstaande genres, zoals hiphop, elektronisch en pop. Het deed dit met zijn gestroomlijnde en nieuwe, maar toch vertrouwde interface en krachtige samplingmogelijkheden.

De MPC Key 37 zorgt voor een expressievere en directere interactie met muziek

Door een toetsenbord te integreren, breidt de MPC Key 37 de creatieve mogelijkheden voor muzikanten ook prettig uit. Dit zorgt voor een expressievere en directere interactie met muziek, waarbij het tactiele gevoel van het bespelen van een instrument wordt gecombineerd met de geavanceerde productietechnologie waar Akai om bekend staat. Dit zonder dat je continu heen en weer hoeft te springen tussen je muziek apparaat en het laptopscherm.

Het fundamentele belang van de MPC Key 37 ligt bovendien in het antwoord op de veranderende behoeften van moderne muziekproducenten.

Artiesten van vandaag de dag hebben behoefte aan tools die veelzijdig, draagbaar en zelfstandig kunnen worden gebruikt, terwijl ze tegelijkertijd een diepe integratie met DAW’s bieden. Het laat zien dat Akai Professional er alles aan doet om een ​​voorvechter van innovatie te blijven en het merk relevant te houden in een snel veranderende ruimte.

De MPC Key 37 biedt veel inspirerende geluiden en top effect plugins

​Elke beatmaker en andere elektronische muziek maker is aan zijn of haar geluidscollectie overgeleverd. De MPC KEY 37 wordt met geavanceerde plugin instrument geluidsengines geleverd, die de muziekmakers een veelzijdige gereedschapskist met inspirerende geluiden geven.

Duik in acht vooraf geladen MPC plug-ins en kies daarnaast één plugin uit de premium collectie om je basis muziekbibliotheek onmiddellijk uit te breiden. Deze premium collectie bevat geavanceerde instrumenten zoals Moog Model D en JURA, het ultieme geluid van de jaren 80.

Voor de gebruikers die de voorkeur aan sonische vormgeving tools geven, kun je ook uit krachtige multi-effect insert-plug-ins kiezen, zoals Flavor Pro, AIR Delay Pro of de onvergelijkbare Flex Beat.

MPC KEY 37 wordt met een Bluetooth en WiFi connectie geleverd voor snelle, draadloze updates, downloads en autorisaties van alle MPC instrument en insert-effect plugins. Zo kun je direct allerlei functies en functionaliteiten aan jouw muziekgadget toevoegen.

Zoals je nu al begrijpt heeft de Akai MPC Key 37, als een stand-alone keyboard werkstation, alles in huis wat je maar nodig hebt om direct coole muziek te produceren!

Bron1, bron2 & bron3