Gadgets AV Tech

GoPro Volta – De must-have accessoire voor alle GoPro gebruikers!

GoPro Volta – De must-have accessoire voor alle GoPro gebruikers!

De beeldstabilisatie op de nieuwste GoPro modellen maakt de aloude action cam koning behoorlijk bruikbaar voor alle mogelijk handheld video’s, behalve als het om één ding gaat: ergonomie. Het vasthouden van deze uiterst kleine camera is immers niet echt comfortabel voor een langere tijd. Dit is waar de GoPro Volta om de hoek komt kijken.

De GoPro Volta is, op het eerste gezicht, een handgreep die speciaal voor GoPro camera’s is ontworpen. De Volta is echter bijna net zo multifunctioneel als ‘Inspector Gadget’. Je weet wel die cyborg detective uit de populaire Amerikaanse animatieserie.

Het herbergt dezelfde fysieke knoppen als de GoPro camera’s, waardoor je je GoPro vanaf de handgreep kunt bedienen. De batterij in de Volta is twee keer zo groot als die in GoPro camera’s. Twee poten steken uit de onderkant, waardoor de Volta ook als tafelstatief kan dienen.

Koppel je GoPro eenvoudig los van de Volta en je kunt de bedieningselementen dan nog steeds gebruiken om draadloos een opname te stoppen en te starten.

Maar is de GoPro Volta de kosten waard? Laten we je dan direct verklappen dat iedereen die handheld video’s wil maken of 5 uur aan video’s wil opnemen, dol op de GoPro Volta zal zijn.

De GoPro Volta biedt eigenlijk vier accessoires in één

De GoPro Volta is compatibel met de GoPro Hero9 Black en hoger (met een beperkte functionaliteit op de Hero8 en de Hero9 en Hero10). Aangekondigd in 2022, is deze fijne accessoire voor 129 euro bij Coolshop.nl verkrijgbaar.

De GoPro Volta heeft een slim ontwerp waardoor deze ene accessoire zowel een powerbank, afstandsbediening, statief als handgreep kan vervangen. De bovenkant heeft een klassieke GoPro bevestiging.

Daaronder zit een USB kabel. Deze kabel verbindt de Volta met de GoPro om op te laden, maar de grip maakt ook een draadloze verbinding. De grip kan bovendien andere USB-C apparaten opladen.

Aan de zijkant zit een reeks bedieningselementen. De bovenste twee zijn voor het verbinden met Bluetooth en het controleren van de batterijduur, met lampjes om de status aan te geven.

De onderste twee bedieningselementen zijn bekend bij elke GoPro gebruiker: een opnameknop en een modus/aan-uit knop, net als op de camera zelf. Deze knoppen zijn gemakkelijk met de duim te bereiken en ergonomischer dan het grijpen naar de knoppen op de camera.

De onderkant van de GoPro Volta is een comfortabele handgreep. Twee delen van de grip kunnen naar voren worden getrokken om de Volta in de statief modus te zetten. Een statiefschroefdraad en een polskoord maken het ontwerp van de Volta compleet.

Het favoriete onderdeel van de GoPro Volta is voor veel gebruikers de langere batterijduur. Met de GoPro Volta als statief en batterij kun je nu urenlang video’s opnemen. De Volta kan ongeveer 5,5 uur aan 4K 30p opnamen mogelijk maken.

De GoPro Volta is weerbestendig, maar helaas niet waterdicht. Je kunt het dus niet onder water meenemen zoals de GoPro camera zelf.

Moet je de GoPro Volta kopen?

De GoPro Volta is een absolute must-have voor het fotograferen met een GoPro. De grip met geïntegreerde bedieningselementen maakt het gebruik van de GoPro zonder houder een flink stuk eenvoudiger.

De geïntegreerde batterij verlengt de opnametijd bovendien aanzienlijk, waardoor het mogelijk is om opnamen te maken die een GoPro zonder deze extra batterijduur niet kan doen, zoals vijf uur lang starlapses maken.

Kunnen andere accessoires hetzelfde doen? Jazeker, maar je hebt dan meerdere accessoires nodig, waaronder een powerbank, tafelstatief, afstandsbediening en handgreep. De GoPro Volta biedt zich om deze reden als de voornaamste eerste accessoire die je zou willen aanschaffen bij het starten van jouw actief leven met een nieuwe GoPro cameraset.

Bron