Uncategorized

5 dingen die je wilt overwegen voordat je een moderne smartwatch koopt

5 dingen die je wilt overwegen voordat je een moderne smartwatch koopt

Deze handige mini-koopgids helpt je bepalen welke moderne smartwatch je voor jouw persoonlijke situatie wilt kopen en of je er überhaupt één nodig hebt.

Laten we dit artikel beginnen door uit te leggen wat een smartwatch is:

Een smartwatch is een apparaat dat je om je pols draagt. Het biedt doorgaans functies die je ook op jouw smartphone ziet en is vaak aan dat apparaat gekoppeld. Er zijn veel verschillende merken en soorten moderne smartwatches beschikbaar, waarbij de telefoon compatibiliteit vaak een grote invloed op jouw opties heeft.

Een smartwatch lijkt vaak bijzonder veel op een gewoon horloge, maar beschikt over extra functies zoals GPS, een app ondersteuning, het doorgeven van meldingen en andere functies. Je kunt er ook vaak mee bellen of sms berichten mee beantwoorden.

Als je bijzonder actief bent of gewoon probeert te voorkomen dat je de hele dag zo vaak mogelijk naar je mobiele telefoon kijkt, dan kan een smartwatch je leven een stuk makkelijker maken. Moderne smartwatches meten doorgaans ook gezondheidsinformatie zoals de hartslag, waardoor ze op fitnesstrackers lijken.

5 dingen om te overwegen bij het kopen van een smartwatch

Als je je afvraagt ​​waarom je een smartwatch zou moeten kopen, dan is het belangrijk om je op enkele belangrijke factoren te concentreren die zowel verklaren waarom je er eentje zou willen hebben als je helpen beslissen of het de moeite waard is.

Het is daarnaast belangrijk om de juiste moderne smartwatch voor jou te vinden, rekening houdend met je behoeften, budget en zelfs het type smartphone dat je al hebt. Hier zijn de vijf belangrijkste dingen waar je aan moet denken voordat je een smartwatch koopt.

  • Kosten
  • Telefoon compatibiliteit
  • Hoe je van plan bent het te gebruiken
  • Stijl en ontwerp
  • App selectie en aanpassingsmogelijkheden

Hoeveel moet je voor een smartwatch betalen?

Het is mogelijk om slechts 50 euro aan een smartwatch uit te geven, maar de kans is even groot dat je er een paar honderd euro voor neerlegt. De duurdere modellen hebben doorgaans meer functies, hoogwaardigere materialen en een grotere functionaliteit (bijvoorbeeld meer fitness sensoren).

Dus hoe meer je uitgeeft, hoe beter de smartwatch is. Dat betekent echter niet dat iedereen een high-end toestel moet aanschaffen. Het is daarom belangrijk om na te denken over wat je nodig hebt van je moderne smartwatch.

De prijsklasse  en wat je hiervoor kunt verwachten:

50 tot 100 euro. Het meest eenvoudige type moderne smartwatch. Dit zijn meestal veredelde stappentellers met basisfunctionaliteiten en een eenvoudig uiterlijk.

100 tot 200 euro. Deze prijsklasse omvat de goedkopere Android smartwatches. Het is een goede middenweg als je een smartphone wilt testen zonder al te veel geld te investeren.

200 tot 350 euro. Dit is de belangrijkste prijsklasse voor Apple Watches op instap- en middenniveau en vergelijkbare Android toestellen. Als je graag een smartwatch wilt met veel sensoren en ingebouwde GPS, dan is dit de prijsklasse waar je naar moet streven.

350 tot 600 euro. Dit is het premium smartwatch segment. Denk hierbij aan de Apple Watch Ultra serie en high-end Garmins met een lange batterijduur. Als je van plan bent lange afstanden te wandelen of gewoon niet vaak wilt opladen, dan is dit de prijsklasse waarmee je rekening moet houden.

Is jouw smartphone compatibel met je smartwatch?

Welke moderne smartwatch je ook koopt: het moet met je mobieltje samenwerken. Hoewel sommige apparaten grotendeels zelfstandig kunnen werken, zijn er nog steeds momenten waarop je er via een smartphone app toegang toe moet hebben.

Simpel gezegd: het maakt het veel gemakkelijker als de twee apparaten goed samenwerken. Als je een Apple Watch koopt, dan werkt deze enkel met iPhones samen. Sommige Android smartwatches werken met je iPhone samen , maar vaak werken niet alle functies perfect.

Je kunt ook een derde groep overwegen: smartwatches die niet aan een specifieke telefoonfabrikant gebonden zijn. Deze opties omvatten de Fitbits en Garmin smartwatches, maar ook andere merken zoals Polar en Suunto, met een krachtige app ondersteuning voor zowel iOS als Android.

Hoe bent je van plan jouw smartwatch te gebruiken?

Wat zijn je bedoelingen achter het kopen van een moderne smartwatch? Ben je verleid door alleen maar een nieuw tech speeltje te hebben, of heb je een specifiek doel voor ogen? Het is belangrijk om je te concentreren op wat je het meest wilt of nodig hebt.

Als je van plan bent actiever te worden en de motivatie nodig hebt die een moderne smartwatch kan bieden, zoek dan naar een moderne smartwatch met een trainingsplan functionaliteit, zoals alle Garmin smartwatches. De op fitness gerichte smartwatches zijn over het algemeen de ideale keuze als je bijvoorbeeld van plan bent binnenkort een marathon te lopen.

Als alternatief, als je gewoon iets wilt waarmee je de hele dag naar je pols kunt kijken en je goed over jezelf kunt voelen, kan iets zoals de Huawei Watch Fit 3 of een Fitbit voldoende zijn.

Ten slotte zou je een alleskunner kunnen overwegen, zoals de Apple Watch en de Android Wear gebaseerde apparaten, die van alles een beetje goed doen.

Wat is jouw persoonlijke stijl?

In tegenstelling tot je mobieltje is jouw smartwatch een veel belangrijker onderdeel van uw esthetiek. Het is in feite een vorm van sieraad, dus het zal altijd te zien zijn. Het is daarom belangrijk om er een te vinden die bij jouw persoonlijke stijl past.

Bij veel moderne smartwatches kun je de horlogeband verwisselen, maar niet bij allemaal. Naast kleur, wil je ook rekening houden met de maat. Als je een kleine pols hebt, kunnen bepaalde smartwatches oncomfortabel zijn om te dragen.

Hoeveel wil jij jouw smartwatch aanpassen?

Je moet natuurlijk ook rekening houden met de software kant van een smartwatch. Je kunt bij vrijwel alle moderne smartwatches de wijzerplaat veranderen, maar sommige merken bieden meer opties dan andere. Kijk dus naar de beschikbare wijzerplaten om er zo zeker van te zijn dat je er eentje krijgt die nuttig voor jou is (of op zijn minst aantrekkelijk).

Niet alle smartwatches bieden de mogelijkheid om apps te verwisselen of toevoegen. In sommige gevallen kan het echter prima zijn om enkel een ​​basisselectie van apps te hebben waaruit je kunt kiezen. Met een duurder type smartwatch krijgt je veelal de toegang tot een app store om jouw horloge persoonlijker en handiger te maken.

Wie moet er een smartwatch kopen?

Er zijn een aantal verschillende groepen mensen die het meest van de aanschaf van een smartwatch profiteren. Dit zijn vooral de actieve personen. Als je graag fit wilt blijven en jezelf verantwoordelijk wilt houden, dan betekent het bezit van een smartwatch dat je altijd handig je voortgang kunt zien evolueren.

Dit geldt ook voor de individuen die graag actief willen zijn. Als je redelijk inactief bent maar daar verandering in wilt brengen, beschouw een moderne smartwatch dan als een echt nuttig middel voor jezelf. Het is gewoon een leuke manier om je een beetje minder lui te laten zijn.

Een smartwatch is niet zo essentieel voor het moderne leven als een smartphone, maar het is voor veel tech fans wel bijzonder leuk om te bezitten en te gebruiken. Sommige smartwatches kunnen er ook erg stijlvol uitzien, dus de fashionista’s onder ons zullen dit dan meer waarderen dan een standaard horloge.

5 dingen die je wilt overwegen voordat je een smartwatch koopt conclusie

Voordat je een moderne smartwatch koopt, zijn er als laatste nog enkele andere zaken waar je rekening mee moet houden. Heb je het bijvoorbeeld nodig? Een smartwatch is op geen enkele manier essentieel. Het is erg leuk, maar als je het niet leuk vindt om iets om je pols te dragen of als je niet wilt controleren hoe fit je bent, dan heb je geen smartwatch nodig.

Een fitnesstracker is dan misschien een betere keuze. Fitnesstrackers voeren immers zeer vergelijkbare taken als een smartwatch uit, maar missen veelal een app ondersteuning en een aantal geavanceerde sensoren. Ze zijn daardoor absoluut een betaalbare optie.

Vergeet daarnaast de levensduur van de batterij niet. Alle typen smartwatches hebben ieder een heel verschillende batterijduur. De Wear OS en Apple Watch OS gebaseerde moderne smartwatches hebben doorgaans minder tijd tussen oplaadbeurten, terwijl de Huawei, Garmin en Fitbit smartwatches meerdere dagen mee kunnen gaan.

Dus als jij van plan bent om veel te reizen of de hele dag actief te zijn, dan moet je misschien een apparaat overwegen dat een betere batterijduur dan gemiddeld heeft.

Bron