Met steeds meer mensen die nu op afstand werken, worden virtuele vergaderingen de norm. Videobellen is daarnaast een geweldige manier om contact te houden met dierbaren die ver weg wonen.
Het is echter moeilijk om te weten waar te beginnen met zoveel beschikbare opties. Dit zijn de beste gratis apps voor videobellen die er momenteel zijn.
Skype
Skype is zonder twijfel al jaren één van de meest gebruikte apps voor videobellen. Skype is universeel te noemen. Je kunt het gebruiken op zowel Mac als pc, maar ook op iOS en Android. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom het zo’n veelbelovende en populaire optie voor videobellen is.
Je kunt chatten tijdens het videobellen, je Skype achtergrond wijzigen en er is bovendien een functie voor groepsgesprekken beschikbaar. Het is misschien niet een super hippe app, maar dat is misschien een deel van de aantrekkingskracht ervan. Maar het is wel ongelooflijk gebruiksvriendelijk.
Google Meet
Google heeft een eigen plek voor onder meer videobellen en chatten: Google Meet en Google Chat. Google Meet is de app voor videobellen die tegelijkertijd door maximaal 100 deelnemers gebruikt kan worden. Het belangrijkste doel hiervan is om de deelname aan vergaderingen moeiteloos te maken.
Je kunt dit naast Google Chat, de messenger app, gebruiken. Daarin kun je eenvoudig al jouw spreadsheets, documenten en presentaties met jouw collega’s of zo delen. Google heeft Meet en Chat ook ingebouwd in Gmail, YouTube en Google Voice.
Facebook Messenger
Facebook Messenger is voor zowel particulieren als bedrijven een geweldige manier om te communiceren. Je hoeft geen Facebook account te hebben om het te gebruiken. Het is immers al jaren een losstaande app.
Je kunt er zowel voice- als videogesprekken mee uitvoeren. Dit kan met één individu of een groep van persoon over de hele wereld. Er is zelfs een functie voor videobellen, Messenger Rooms genaamd, voor groepen tot 49 personen.
Zoom
Zoom is één van de populairste apps voor videoconferenties voor werkplekken en teams van elke omvang. Het is de perfecte manier om met collega’s te vergaderen als je elkaar niet persoonlijk kunt ontmoeten. Dit is de voornaamste reden waarom meer dan de helft van de Fortune 500 bedrijven zei Zoom in 2019 en 2020 te hebben gebruikt.
Eén van de coolste functies van Zoom is de galerij weergave. Hierdoor zie je iedereen op het scherm, ongeacht hoeveel deelnemers er zijn.
Met Zoom kun je ook gratis en onbeperkt één-op-één vergaderingen organiseren. Je kunt daarnaast gratis videoconferenties van maximaal 40 minuten met maximaal 100 personen houden. Je kunt bovendien al jouw vergaderingen opnemen, je scherm delen en jouw achtergrond wijzigen.
WhatsApp is, afgezien van de Verenigde Staten en Canada, wereldwijd bijzonder geliefd. Er zijn daardoor in 180 verschillende landen meer dan twee miljard WhatsApp gebruikers te vinden.
Je kunt WhatsApp gebruiken om privéberichten te sturen en naar familie en vrienden te bellen. Alle berichten zijn daarbij end-to-end versleuteld, wat betekent dat niemand je chats kan zien, waaronder WhatsApp zelf!
WhatsApp ondersteunt zowel spraak- als videogesprekken. Je kunt met maximaal acht personen groepsgesprekken voeren. Je hoeft geen gebruikersnaam in te stellen of jezelf over aanmeldingen zorgen te maken. Maar je hebt wel een telefoonnummer nodig om ermee aan de slag te gaan.
Microsoft Teams
Microsoft Teams is geweldig om met teamgenoten en collega’s contact te maken. Je kunt hiermee videogesprekken voeren en chatten, zodat je georganiseerd werk kunt verzetten en ideeën kunt uitwisselen. Je kunt zo ook al je taken, evenementen, vergaderingen en agenda’s allemaal op één plek beheren.
Met Teams kun je simpel binnen enkele seconden vergaderingen opzetten en iedereen uitnodigen door een link of agenda-uitnodiging te delen. Je kunt een-op-een chatten of met je hele team. Bedrijven van elke omvang kunnen hun projecten zo beter beheren, dit omdat hun teamleden overal kunnen samenwerken.
FaceTime
FaceTime video is hoogstwaarschijnlijk jouw favoriete app voor videobellen als je een Apple gebruiker bent. Je kunt hierin bijzonder makkelijk tussen video en voice oproepen heen en weer schakelen. Je kunt daarnaast zowel individuele als groepsgesprekken voeren.
Het wordt niet gedeeld door andere apps en het is ook enkel voor Apple apparaten geschikt. FaceTime is dus alleen beschikbaar voor Apple-naar-Apple gesprekken.Iets wat enorm nadelig kan zijn, als je goede vrienden of collega’s geen Apple gadgets hebben.
7 beste gratis apps voor videobellen conclusie
Videobellen is een geweldige manier om, voor je werk of plezier, met mensen van over de hele wereld te communiceren. Het maakt daarbij niet uit waar jij je bevindt. Het is absoluut niet hetzelfde als een face-to-face communicatie, maar zonder twijfel ‘the next best thing’!
Deze bovenstaande apps voor videobellen zijn allemaal volledig gratis. Het enige wat je ervoor nodig hebt is een betrouwbare internetverbinding. Ze zijn allemaal (afgezien van FaceTime) voor zowel een pc als Mac en Android of iOS beschikbaar.
PS. Een top webcam van hoge kwaliteit voor je laptop of desktop pc vind je ongetwijfeld bij Mediamarkt.nl, BCC.nl of Expert.nl.