Als jij de beste slimme beveiligingscamera voor binnen of buiten voor jouw huis hebt. Dan kun jij niet alleen jouw eigendommen aangenaam beschermen en bewaken. Maar ook indringers detecteren en afschrikken, bezoekers begroeten en gemoedsrust krijgen terwijl je niet thuis bent.
Maar als je slimme beveiligingscamera niet goed is ingesteld of op de verkeerde plek is geïnstalleerd, dan bescherm jij jouw huis niet goed.
Bij het installeren van jouw slimme beveiligingssysteem kan het makkelijk voorkomen om één van de veelvoorkomende slimme beveiligingscamera fouten te maken. Je kunt deze camera bijvoorbeeld te ver van je WiFi router verwijderd hebben of het te goed verbergen. Maar de allergrootste fout die jij kunt maken, is deze op een slechte plek te plaatsen.
Dus om er compleet zeker van te zijn dat je alle actie vastlegt en geen blinde vlekken mist, wil jij je slimme beveiligingscamera niet op één van deze 6 plekken binnen en buiten installeren.
Achter obstructies
Wanneer jij jouw slimme beveiligingscamera instelt, dan kun je al snel in de verleiding komen om deze te verbergen. Zodat deze niet wordt gestolen of zodat je stiekem op moeilijk bereikbare plekken in jouw huis mogelijke indringers kunt betrappen.
Maar als jij je camera verbergt, dan is de kans groter dat deze achter obstakels vast komt te zitten, blinde vlekken veroorzaakt of gewoon te ver van de actie is. Zelfs als je het slechts gedeeltelijk achter de buitenmuur van jouw huis hebt verborgen, dan kan dit toch nog delen van het gezichtsveld van je camera belemmeren. En zo het opnemen van vitale beelden en video onmogelijk maken.
Om dit te voorkomen, kun jij jouw slimme beveiligingscamera beter op duidelijke, veelgebruikte plekken in jouw huis plaatsen, zoals je voor- of achterdeur. Zo zorg je ervoor dat deze zich niet achter iets bevindt dat jouw zicht belemmert.
Het is ook vermeldenswaard dat de meeste inbrekers de meest voor de hand liggende plekken zoals ramen of deuren gebruiken om in te breken. Dus hoef je echt niet stiekem te zijn door het in de minder gebruikte ruimtes te verbergen.
Tussen bomen en planten
Of je jouw camera nu binnen of buiten opstelt, probeer deze nooit in de buurt van of tussen bomen en planten te plaatsen. De reden waarom jij dit zou kunnen overwegen, is wederom om je camera voor indringers te verbergen.
Maar je kunt jouw zicht al vlot door de snelle groei van planten bederven. Of jouw camera zelfs breken als een malafide boomtak er door de wind in wordt geblazen. Dus als jij een beveiligingscamera te dicht bij bomen of struiken in je tuin plaatst en deze flink groeien. Dan moet je jouw camera ook opnieuw installeren, iets wat onnodig veel tijd kost.
Plekken die te hoog zijn
Je zou kunnen denken dat het hebben van een camera die hoog buiten je huis is geplaatst, dat je dan voor een beter gezichtsveld al jouw problemen oplost. Maar als jouw camera echter te hoog staat, dan kun je geen belangrijke details meer onderscheiden van de mensen die je huis bezoeken.
Als jij je camera bijvoorbeeld te hoog hebt geïnstalleerd en iemand inbreekt. Dan kan de hoogte van je camera het moeilijk maken om onderscheidende kenmerken van de inbreker te onderscheiden. Dit kan er zelfs toe leiden dat de politie de dader niet kan vinden en veroordelen.
Plaats om dit probleem op te lossen, jouw camera liever op een vergelijkbare hoogte of net boven de hoogte van jouw deuren. En als jij je echt zorgen over een slecht camerazicht maakt, zorg er dan voor dat je voor een camera kiest met een kijkhoek van 180 of 360 graden.
Plekken die te laag zijn
In dezelfde geest wil je ook niet dat je beveiligingscamera te laag hangt. Want je wilt met een beveiligingscamera voor buiten een volledig lichaamsbeeld kunnen zien van de mensen die naar je huis komen.
Als de camera bijvoorbeeld op schouder- of borsthoogte is geplaatst, dan loop je het risico dat je de gezichten van je gasten of indringers niet kunt zien. En is de kans ook groter dat je camera gestolen wordt.
Plus als jij je beveiligingscamera binnenshuis op een plek plaatst waar mensen er gemakkelijk tegenaan kunnen stoten of waar je huisdier het omver kan stoten. Ook dan loop je het risico dat jouw camera kapot gaat en voortdurend aangepast en verplaatst moet worden.
Slaapkamers
Ongeacht of jij probeert iemand op een inbraak in de slaapkamer van je kind te betrappen of jij probeert ze gewoon veilig te houden. Het hebben van een camera in een slaapkamer is nooit een goed idee. Want simpel gezegd, is het een schending van de privacy en de meeste beelden bestaan ook met name uit urenlang slapen.
Een ander belangrijk ding om hierbij in gedachten te houden is dat als iemand je camera hackt en toegang tot je videobeelden krijgt, deze hacker jouw privé momenten en beelden kunnen zien en delen.
Bovendien is het zo dat als jouw camera een tweerichtingsaudio heeft, een hacker ook via de microfoon met jou of je kinderen kan praten. Dit is iets waar niemand zich zorgen over wil maken of mee te maken wil hebben!
Badkamers
Net zoals bij slaapkamers, wil je ook nooit een smart home beveiligingscamera in een badkamer installeren. Dit vanwege de privacykwesties voor jouw gezin of iemand die je huis bezoekt. Hoewel dit in eerste instantie een vrij voor de hand liggende plek lijkt om geen beveiligingscamera te installeren, is het ook de moeite waard om na te denken over waar jouw beveiligingscamera buiten geplaatst is.
Want als je een totaalbeeld van jouw straat en omgeving in de buurt probeert te krijgen. Zorg er dan voor dat het niet naar iemands badkamer wijst, want het is illegaal om zonder hun medeweten en toestemming dit soort beelden van mensen op te nemen!